• 1/1 Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30

Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30

5
3 komentar
Visoka zaštita od sunca za bebe i decu
Pogodan za uzrast od tri meseca
Pruža antioksidativnu zaštitu

Losion sa mikropigmentima za zaštita od sunca za bebe i decu. Štiti osetljivu kožu od opekotina od sunca i oštećenja izazvanih sunčevim zracima.

Bez hemijskih filtera. Širokospektralni i fotostabilni mineralni filteri nude visoki stepen UVA/UVB zaštite.

 

O preparatu

Losion sa mikropigmentima za zaštita od sunca za bebe i decu

Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 je preparat sa mikropigmentima koji pružaju zaštitu od sunca za bebe (od tri meseca starosti) i decu. Štiti od opekotina od sunca i umanjuje rizik od oštećenja kože izazvanog sunčevim zracima.

Bez hemijskih filtera, širokospektralni i fotostabilni sistem mineralnih filtera¹ nudi visoki stepen zaštite sa mikropigmentima koji reflektuju UVA/UVB zrake direktno sa površine kože. Mineralna zaštita od sunca takođe uključuje Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše mehanizam oporavka DNK kože.

Formulacija ne sadrži parfeme i izrazito vodootporna.

Eucerin losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 je klinički i dermatološki dokazano pogodan za primenu na osetljivoj dečjoj koži.

1 - U skladu sa pravilima EU

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju veoma dobru podnošljivost na osetljivoj dečjoj koži.

Svojstva

 • bez hemijskih filtera
 • neparfimisano
 • extra water-resistant

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za kožu vašeg deteta. Trebalo bi da bude posebno formulisan za osetljivu dečju kožu i odgovarajuć za njihov uzrast.

Pročitajte više

2. Koristite odgovarajuću količinu

Koristite odeću kad god je to moguće kako biste zaštitili kožu dece od sunca. Za nepokrivene delove kože važno je da koristite dovoljno preparata. Možete koristiti svoj dlan da izmerite koliko losiona da nanesete: deblja linija preparata duž vašeg srednjeg prsta računa se kao jedna mera. Kao opšte pravilo preporučujemo:

 • Uzrast 3-5: Koristite jednu meru do meru i po preparata za svaku od oblasti (2-11) koja može biti izložena sunčevoj svetlosti. Koristite duplu količinu za lice i vrat (oblast 1).
 • Uzrast 6+: Koristite dve mere preparata za svaku od oblasti (1-11) na dijagramu koja može biti izložena sunčevoj svetlosti.

Oblasti su:
- 1. Lice i vrat
- 2 i 3. Obe ruke
- 4. Grudi
- 5. Stomak
- 6 i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
- 8 i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi), plus stopala
- 10. Ramena i gornji deo leđa
- 11. Doji deo leđa

Pročitajte više

3. Nanesite temeljno

Postarajte se da sve izložene oblasti dobiju neophodnu zaštitu. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite deo iza ušiju, zadnji deo vrata, leđa i ramena, kao i šake i stopala, zadnji deo ruku i oblasti oko ivice kupaćeg kostima vašeg deteta.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite preparat za zaštitu od sunca za dete koji ne sadrži hemijske filtere:

Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca sadrži mineralne pigmente i u svom sastavu nema hemijskih filtera. Pogodan je za upotrebu kod beba i dece uzrasta od tri meseca.

Tražite preparat za zaštitu od sunca za dete sa visokim faktorom zaštite:

sa širokospektralnim i fotostabilnim UV filterima, SPF 30 i antioksidativnom zaštitom, Eucerin Mineralni losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca štiti mladu kožu od opekotina od sunca i oštećenja izazvanih sunčevim zracima.

Probajte drugi preparat ako...

Tražite preparat sa hemijskim filterima koji je pogodan za upotrebu kod dece:

Probajte Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+, koji se može koristiti kod bebe i dece uzrasta od tri meseca i naviše.

Vaše dete ima atopičnu kožu i tražite odgovarajuć preparat za zaštitu od sunca:

Probajte Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ ili Eucerin Sprej za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+. Oba odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti od UVA i UVB zraka, kao i od negativnog uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Probajte Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ (odgovara bebama i deci uzrasta od tri meseca i starijoj), Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ ili Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ (oba odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj).

Tražite losion za zaštitu od sunca za odrasle čija je kože sklona alergijama na sunce:

Probajte Eucerin Gel krem za zaštitu kože od sunca i alergija na sunce SPF 50 ili SPF 25.

Sastojci

Iako većina ljudi nema problema sa hemijskim filterima, neki mogu da reaguju na njih i zbog toga bi možda više voleli da koriste mineralne filtere. Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 ne sadrži hemijske filtere i pogodan je za upotrebu kod beba (od tri meseca i starije) i malu decu čija je koža posebno osetljiva jer se i dalje razvija.

Mineralni sistem filtera
Širokospektralni i fotostabilni mineralni filteri¹ nude visoki faktor zaštite sa mikropigmentima koji ostaju na površini kože i reflektuju ili rasipaju UV zrake i na taj način ih sprečavaju da prodru u kožu.

Zaštita DNK
Moćni antioksidans Gliciretinska kiselina koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kako deluje

Često postavljana pitanja (7)

  Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim za svoje dete?

  Za zaštitu dečje kože koristite visoku ili veoma visoku zaštita od sunca koja je posebno formulisana za njihovu nežnu mladu kožu.
  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena i naša preporuka je da uvek koristite visoku ili veoma visoku zaštitu od sunca kada se radi o zaštiti mlade i nežne kože.

  Posebno se savetuje da malu decu ne izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti, naročito tokom sati najvećeg intenziteta sunčevog zračenja, kao i da koristite zaštitnu odeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljno na sve delove tela koji su izloženi suncu i ponovo je obnavljajte na svaka dva sata. Ne zaboravite da oštećenje kože mogu nastati čak i pre nego što opekotina od sunca postane vidljiva.

  Zašto je dečjoj koži neophodna posebna zaštita od sunca?

  Dečja koža se još uvek razvija, kao i mnogi njihovi organi, pa su deca osetljivija na sunčevu svetlost. Mlada koža je tanja od odrasle i njeni mehanizmi samoodbrane (naročito sinteza melanina) nisu u potpunosti razvijeni. Odnos površine prema zapremini takođe je mnogo veći kad je dečja koža u pitanju.

  Oštećenja kože izazvana suncem do kojih dođe u detinjstvu povećavaju rizik od daljih oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više u odeljku o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu.

  Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

  Da li je Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 pogodan za malu decu?

  Da. Eucerin losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 E je posebno formulisan kako bi mogao da se koristi za bebe i decu od tri meseca starosti.

  Koja je razlika između Eucerin Losiona sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 i Eucerin Losiona za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+?

  Eucerin Loson za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ predstavlja zaštitu od sunca sa veoma visokim stepenom zaštute. Iako i dalje nudi visoku zaštitu, Eucerin Mineralni losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 sadrži nešto niži SPF.

  Osim SPF, ključna razlika između dve formulacije je ta da Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30  ne sadrži hemijske filtere. Oba su pogodna za primenu kod beba i dece od tri meseca starosti.

  Koja je razlika između hemijskih i mineralnih filtera i koje bi trebalo da koristim?

  Hemijski i mineralni filteri rade na različite načine.

  Koža apsorbuje hemijske filtere, a oni zauzvrat apsorbuju UV zrake i oslobađaju tu energiju kao toplotno zračenje koje stvara osećaj topline.

  Mineralni filteri ostaju na površini kože i reflektuju ili raspršuju UV zračenje, sprečavajući ga da prodre u kožu.

  Iako većina ljudi nema nikakvih problema sa hemijskim filterima, neke osobe mogu reagovati na njih i preferirati upotrebu mineralnih filtera umesto toga. Mineralni losioni za zaštitu od sunca popularni su za upotrebu kod bebe i male dece čija je koža izrazito osetljiva i još uvek se razvija.

  Koja je razlika između "vodootporne" i izrazito vodootporne" zaštite od sunca?

  Termine definiše udruženje Cosmetics Europe i naši preparati prate njihove smernice. Kako bi bio definisan kao vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 2 serije od 20 minuta provedenih u vodi. Kako bi se kvalifikovao kao izrazito vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 4 serije od 20 minuta provedenih u vodi.

5
3 komentara
3
0
0
0
0
 • lala 2.12.2020.
  awesome
  n
 • Bebe 18.6.2018.
  Da li ovaj preparat sadrži nanocestice titanijum dioksida ili cink oksida
  Poštovani, zbog dve bebe od devet meseci, interesuje me da li ovaj losion sadrži ozloglašene nanočestice titanijum dioksida ili cink oksida, koje lako prodiru kroz bebinu kožu? Čitala sam dosta na temu zaštite od sunca, i svuda se pominje da su nanočestice vrlo loše za nežnu dečiju kožu. U samom naslovu stoji da losion sadrži mikropigmente, pa ne znam na šta se to odnosi. Jasno mi je da fizičke filtere mora da sadrži preparat da bi bio za bebeću kožu, ali u kom obliku se on nalazi u Vašem losionu? Srdačan pozdrav

  Eucerin

  Poštovana,

  Ovaj preparat je klinički ispitan za primenu kod beba uzrasta od tri meseca pa naviše. Kliničkim stuijama je potvrđeno da je bezbedan za primenu na osetljivoj koži beba i da nema bojazni od neželjenih efekata prilikom njegove primene.

  Vaš Eucerin

 • Natalija 23.3.2018.
  Odgovor na pitanje sa web stranice
  Poštovani, voljela bih pročitati odgovor na pitanje koje se nalazi na vašoj stranici, a koje glasi: Da li ovaj preparat sadrži nanocestice titanijum dioksida ili cink oksida Poštovani, zbog dve bebe od devet meseci, interesuje me da li ovaj losion sadrži ozloglašene nanočestice titanijum dioksida ili cink oksida, koje lako prodiru kroz bebinu kožu? Čitala sam dosta na temu zaštite od sunca, i svuda se pominje da su nanočestice vrlo loše za nežnu dečiju kožu. U samom naslovu stoji da losion sadrži mikropigmente, pa ne znam na šta se to odnosi. Jasno mi je da fizičke filtere mora da sadrži preparat da bi bio za bebeću kožu, ali u kom obliku se on nalazi u Vašem losionu? Srdačan pozdrav Unaprijed hvala i lijepi pozdrav, Natalija

  Eucerin

  Poštovana, u ovom preparatu se titanijum-dioksin i cink-oksid nalaze u nano obliku. Preparat podleže najstrožoj kontroli i ispitivanju kako bi se obezbedila bezbednost za primenu kod dece.
  Preparat je klinički ispitan i postoje naučne studije koje su potvrdile da je bezbedan za primenu kod beba od trećeg meseca tako da nema opasnosti od pomenutih neželjenih efekata.

  Vaš Eucerin

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku