• (8)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50

Krem-gel za zaštitu od sunca sa visokom UV zaštitom i zaštitom od alergija na sunce

Ovaj krem-gel za zaštitu od sunca lagane teksture štiti od alergija na sunce i oštećenja kože izazvanih sunčevim zracima.

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 pruža visoku zaštitu od sunčevih zraka kao i efikasnu zaštitu od alergija na sunce.

Ova inovativna formulacija sadžri delotvorno jedinjenje sastojaka:

  • Visokoefikasni, fotostabilni UVA/UVB filteri sa Tinosorb S zaštitom koji pružaju pouzdanu zaštitu od opekotina izazvanih sunčevim zracima. U skladu sa standardima EU i Udruženja za ličnu negu Cosmetics Europe (ranije Colipa).
  • Moćna kombinacija antioksidanata AGR (alfaglukozilrutin) i likokalkona A jača vlastiti  sistem zaštite kože od slobodnih radikala izazvanih UVA zračenjem i tako sprečava stvaranje alergije na sunce.

Ova nemasna i vodootporna formulacija krem-gela ne sadrži emulgatore, mirise i konzervanse i pogodna je za veoma osteljivu kožu i fotosenzitivnu kožu.

Klinička ispitivanja

Klinička ispitivanja su dokazala efikasnost i kompatibilnost kože sa Eucerin Krem-gelom zazaštitu od sunca i alergija SPF 50 kod osoba koje imaju alergiju na sunce.

Sastojci

Uputstva

  • Izbegavati dodir sa očima.
  • Ne upotrebljavati na maloj deci.
  • Izbegavati intenzivno podnevno sunce i dugotrajno izlaganje suncu, jer čak ni preparati za sunčanje sa visokim faktorom zaštite od sunca (SPF) ne pružaju 100% zaštitu.
  • Naneti obilno pre izlaganju suncu i ponovo često nanositi, naročito posle plivanja, brisanja peškirom i znojenja radi održavanja prvobitne zaštite. Nedovoljno nanesena količina preparata za sunčanje umanjuje učinak zaštite. 
  • Izbegavati dodir sa tkaninom i grubim površinama radi izbegavanja mrlja.
  • Ne ostajati predugo na suncu, čak ni tokom upotrebe preparata za zaštitu od sunca.

Pravila upotrebe

Koristiti Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 ukoliko...

Isprobajte drugi preparat ukoliko...

Imate kožu skonu alergijama na sunce i tražite preparat za zaštitu od sunca sa visokom zaštitom:

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 je preparat za zaštitu od sunca koji takođe štiti od alergija na sunce.

Imate izrazito osteljivu ili fotosenzitivnu kožu i tražite preparat za zaštitu od sunca sa visokom zaštitom:

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 je preparat za zaštitu od sunca s visokom zaštitom pogodan za osobe sa izrazito osteljivom ili fotosenzitivnom kožom.

Imate masnu kožu i tražite sprej za zaštitu od sunca za telo:
Imate osetljivu kožu i želite sprej za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom za telo koji neće ostavljati bele tragove na Vašoj koži:
Imate normalan tip kožu i tražite losion za zaštitu od sunca za telo veoma lagane teksture koji se brzo upija i ima visoku zaštitu.
Želite preparat za zaštitu od sunca za lice:

Probajte Eucerin Kremu za zaštitu od sunca SPF 30 ako imate normalnu i suvu kožu. 
Probajte Eucerin Fluid za zaštitu od sunca SPF 30 ako imate kombinovanu ili masnu kožu.  
Svi preparati za sunčanje za lice sadrže Tinosorb S UV zaštitu, DNK zaštitu sa gliciretinskom kiselinom i zaštitu ćelija likokalkonom A u skaldu sa standardima EU i Udruženja za ličnu negu Cosmetics Europe (ranije zvano Colipa).

Tražite preparat za negu kože posle sunčanja za ublažavanje opekotina:

Pprobajte Eucerin Krem-gel posle sunčanja za zaštitu od alergija.

Često postavaljana pitanja

Koji zaštitni faktor (SPF) mi je potreban?

Faktor zaštite od sunca (SPF) produžava za određeni faktor vreme za koje koža izgori. Na primer, osoba čija koža izgori posle 30 minuta izloženosti suncu bez upotrebe preparata za sunčanje neće izgoreti 300 minuta tokom upotrebe preparata za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 u dovoljnoj količini. Međutim, najbolje je biti izložen suncu do 60% ovog vremena i ne zaboraviti da oštećenja kože mogu da budu prisutna i pre nego što su opekotine vidljive. Dodatno je poznato da nijedan preparat za zaštitu od sunca nema 100% zaštitu.

Zašto su osetljivoj koži potrebni posebni preparati za zaštitu od sunca?

Usled oslabljene barijerene funkcije i zaštite, ovakva koža osetljivija je na dejstvo iritansa. Zato je važno da su preparati za zaštitu od sunca formulisani i ispitani na osetljivoj koži, kao i da njihove osobine odgovaraju posebnim potrebama ovog stanja.

Da li je Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 pogodan za malu decu?

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 je posebno namenjen odraslima. Za decu stariju od godinu dana probajte Eucerin Losion za zaštitu od sunca decu SPF 50+ ili Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+. Za bebe starije od 6 meseci probajte Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu sa mikropigmentima SPF 25.

Koja je razlika između mineralnih i hemijskih UVA/UVB filtera i koji treba da koristim?

Hemijske filtere upija koža i pretvara UV zrake u bezopasnu, neškodljivu toplotu, dok mineralni filteri ostaju na površini kože i odbijaju i raspršuju UV zrake koji dospevaju na površinu kože. Hemijski filteri se uopšteno smatraju bezbdenim, ali se upotreba mineralnih filtera preporučuje u slučaju netolerantnosti na hemijske filtere ili za zaštitu od sunca beba i male dece čija koža je veoma osteljiva.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

Dugotalasni (ultraljubičasti A) UVA sunčevi zraci prodiru duboko pod kožu i uzrokuju oksidativni stres kože. Imaju veću ulogu u dogoročnom oštećenju kože od sunca i glavni su uzročnik starenja kože ili raka kože. Dodatno, UVA zraci mogu da prouzrukuju polimorfnu svetlosnu erupciju (PLE), takozvanu alergiju na sunce. Nasuprtom UVA zracima, kratkotalasni (ultraljubičasti B) UVB zraci, prouzrokuju trenutna i vidljiva oštećenja na koži i dovode do onoga što često zovemo opekotine od sunca. Oni prodiru u kožu pliće od UVA zraka ali su glavni uzočnici oštećenja DNK.

Koji preparat mogu da koristim za umirivanje već izgorele kože ?

Preparat koji preporučujemo posle sunčanja je Eucerin krem-gel posle sunčanje za zaštitu od alergija. Ako imate opekotine od sunca, treba da izbegavate dalje izlaganje suncu dok se opekotina ne zaleči. U slučaju ozbiljnih opekotina, konsultujte lekara.

Eucerin zaštita od sunca Vrhunska zaštita od sunca za potrebe vaše kože

Linija Eucerin za zaštitu od sunca nudi sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja izazvnih suncem i preparati za sunčanje su prilagođeni svakom tipu kože. Svi preparati sadrže visoko efikasne, fotostabilne UVA i UVB filtere za zaštitu ćelija kože, a mnogi takođe sadrže i DNK zaštitu. Postoje preparati za sunčanje za lice i telo posebno namenjeni različitim tipovima kože (normalna, suva, masna, sklona aknama). Postoje preparati posebno namenjeni bebama, deci i odraslima. Postoje i preparati za sunčanje pogodni za kožu sa indikacijama kao što su alergija na sunce, koža sa aknama ili sklona aknama i atopijski dermatitis. Sve formulacije imaju laganu teksturu, jednostavne su za nanošenje i brzo se upijaju. Upotrebljeni su isključivo izabrani aktivni sastojci čija efikasnot i podnošljivost je klinički dokazana.

Ukupna ocena
  • (8)
5 od 5 poena / 8 komentar
5 Stars
8
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Tijana,

Alergija

Svaki vas proizvod me je odusevio, pogotovo ova krema za osobe sklone alergijama. Nisam mogla da verujem da posle toliko godina moja koza izgleda normalno! Hvala!
Ana,

Ana

Postovani, vec dve godine imam alergije na sunce po donjem delu vrata. Da li ovo moze dovoljno zastititi, i da li sme da se kombinuje sa vasim losionom za suncanjem spf50? Da li da mazem ovaj gel tamo gde me obicno izbija (pre izbijanja), ili po celom telu? Ili da ovaj gel namazem tamo gde me obicno svake godine izbija a na ostalim delovima namazem losion za suncanje spf50? Hvala na citanju.
Eucerin

Poštovana, trebalo bi da nekoliko dana pre nego što ćete se izlagati suncu (uključujući i deo na kome vam se pojavljuje alergija) krenete sa upotrebom Ecuerin after-sun krem-gel losiona. Više na linku http://www.eucerin.rs/preparati/zastita-od-sunca/krem-gel-posle-suncanja-za-zastitu-od-alergija.
A pri izlaganju suncu da koristite Eucerin krem-gel za ososbe sa alergijama na sunce na celom telu (faktor zaštite 25 ili 50 zavisno od tipa kože - naša preporuka je uvek SPF 50). http://www.eucerin.rs/preparati/zastita-od-sunca/krem-gel-za-zastitu-od-sunca-i-alergija-na-sunce-spf-50

Vaš Eucerin

Nicola,

Lice i telo?

Postovani,interesuje me koje od ovih krema-rem-gel i sprej zastita su i za lice i telo?Trazeci danas po apotekama nigde nisamnasao da na deklaracijama pise da li je za sve delove tela ili postoje samo za lice posebno? Ovo je ujedno i kritika,sugestija ako vec nepise mogli bi edukovati farmaceute propratnim materijalom kakobi znali odgovoriti na pitanja a ne pokusavati da procitaju sa pakovanja stomoze i kupac.Hvala
Eucerin

Poštovani Nikola, dobro ste primetili da nemamo u asortimanu univerzalni preparat za zaštitu kako kože lica tako i kože tela od sunca. Razlog tome je što se koža lica razlikuje po svojim kakrakteristikama od kože tela i zahteva drukčije formulacije preparata. Ukoliko imate alergiju na sunce (jer ste postavili komentar kod tog preparata) koja se manifestuje i na licu, što je dosta redak slučaj, tada Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca za kožu osoba koje imaju alergiju na sunce možete koristiti i na licu. Ukoliko to nije slučaj, trebalo bi da zavisno od tipa i stanja svoje kože, kako lica tako i tela, uz pomoć farmaceuta, odaberete odgovarajući preparat. Možda su se farmaceuti zbunili ukoliko ste insistirali na univerzalnom preparatu za lice i telo. U svakom drugom slučaju, sigurni smo da imaju potrebna znanja, kako o koži i zaštiti od sunca, tako i o Eucerin preparatima, te da će Vas adekvatno posavetovati.

Hvala Vam na poverenju

Srdačan pozdrav
Vaš Eucerin

Ivana,

Za decu

Poštovani, Da li ovaj preparat može koristiti dete od 6 godina? Da li je u tom slučaju bolje koristiti faktor 50 ili 25? Unapred, hvala na odgovoru!
Eucerin

Ova krema je namenjena zaštiti kože odraslih koji imaju alergiju na sunce.

Nemamo klinicke studije koje potvrđuju upotrebu kod dece, međutim nema kontraindikacija za to.

Naša preporuka bi za dete bila http://www.eucerin.rs/preparati/zastita-od-sunca/losion-za-zastitu-od-sunca-za-decu-spf-50plus ili http://www.eucerin.rs/preparati/zastita-od-sunca/sprej-za-zastitu-od-sunca-za-decu-spf-50plus, uz uključivanje svih mera fizičke zaštite: naočara sa UV filtrima, široke komotne pamučne odeće i šeširića za sunce, kao i izbegavanje izlaganja suncu u periodu od 10-16h.

Hvala Vam na poverenju,
Vaš Eucerin

kaLia,
Da li ova krema moze da se koristi i za manju decu,od18 meseci? Hvala na odgovoru
Eucerin

Ova krema je namenjena zastiti kože odraslih koji imaju alergiju na sunce.

Nemamo kliničke studije koje potvrđuju upotrebu kod dece, međutim nema kontraindikacija za to.

Naša preporuka bi za dete bila http://www.eucerin.rs/preparati/zastita-od-sunca/losion-za-zastitu-od-sunca-za-decu-spf-50plus ili http://www.eucerin.rs/preparati/zastita-od-sunca/sprej-za-zastitu-od-sunca-za-decu-spf-50plus, uz uključivanje svih mera fizičke zaštite: naočara sa UV filtrima, široke komotne pamučne odeće i šeširića za sunce, kao i izbegavanje izlaganja suncu u periodu od 10-16h.

Hvala Vam na poverenju,
Vaš Eucerin

Receive the latest content and offers from Eucerin!

Sign up and be the first to know about our exclusive products and ongoing campaigns.