• (4)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25

Krem-gel za sunčanje sa srednjom UV zaštitom i zaštitom od alergija na sunce

Ovaj krem-gel za zaštitu od sunca lagane teksture štiti od alergija na sunce i oštećenja kože izazvanih sunčevim zracima.

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 je posebno namenjena koži sklonoj alergijama na sunce.

Ova napredna tehnologija pruža efikasnu zaštitu od oštećenja izazvanih UV zračenjem i alergija na sunce:

  • Visokoefikasni, fotostabilni UVA/UVB filteri sa Tinosorb S pružaju pouzdanu zaštitu od opekotina izazvanih sunčevim zracima. Zadovoljava standarde EU i Udruženja za ličnu negu Cosmetics Europe (ranije Colipa).
  • Dodatno, sadrži moćan antioksidant biljnog porekla AGR (alfa-glukozilrutin) koji udruženo sa UVA zaštitom jača sistem zaštite kože od slobodnih radikala, koji su najveći uzročnik alergija na sunce.

Većina alergija na sunce, kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE) je izazvana reakcijom imuniteta na oksidativni stres koji se javlja kad UV svetlost, najčešće UVA svetlost uzrokuje stvaranje slobodnih radikala unutar ćelija kože. Ovakve imuno rakcije mogu da izazovu upale u obliku plikova, osipa ili bubuljica praćenih izrazitim svrabom.

Ovaj nemasni, vodootporni krem-gel ne sadrži emulgatore i parfeme i pogodan je za izrazito osetljivu i fotosenzitivnu kožu.

Klinička ispitivanja

Klinička ispitivanja su potvrdila efikasnost i kompatibilnost kože sa Eucerin Krem-gelom za zaštitu od alergija SPF 25 kod osoba koje imaju alergiju na sunce.

Sastojci

Uputstva

  • Izbegavati dodir sa očima.
  • Ne upotrebljavati na maloj deci.
  • Izbegavati intenzivno podnevno sunce i dugotrajno izlaganje suncu, jer čak ni preparati za sunčanje sa visokim faktorom zaštite od sunca (SPF) ne pružaju 100% zaštitu.
  • Naneti obilno pre izlaganju suncu i ponovo često nanositi, naročito posle plivanja, brisanja peškirom i znojenja radi održavanja prvobitne zaštite. Nedovoljno nanesena količina preparata za zaštitu od sunca smanjuje učinak zaštite. 
  • Izbegavati dodir sa tkaninom i grubim površinama radi izbegavanja fleka.
  • Ne ostajati predugo na suncu, čak ni tokom upotrebe preparata za zaštitu od sunca.

Žena nanosi krem-gel na rame.

Pravila upotrebe

Koristite Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 ukoliko...

Isprobajte drugi preparate ukoliko...

Imate kožu sklonu alergijama na sunce i tražite preparat za sunčanje sa srednjom zaštitom:

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 je preparat za sunčanje sa srednjom zaštitom od sunca koja takođe štiti i od alergija na sunce.

Imate izrazito osetljivu ili fotosenzitivnu kožu i tražite preparat za szaštitu od sunca sa srednjom zaštitom:

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 je preparat za sunčanje sa srednjom zaštitom pogodan za osobe sa izrazito osteljivom i fotosenzitivnom kožom.

Nemate kožu sklonu alergijama na sunce i tražite preparat za sunčanje za telo sa srednjom zaštitom:
Imate osetljivu kožu i želite sprej za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom za telo koji neće ostavljati bele tragove na Vašoj koži:
Tražite preparat za zaštitu od sunca posebno namenjen deci:

Probajte preparat za sunčanje iz dečje linije, kao što su Eucerin Losion za zaštitu od sunca  za decu sa mikropigmentina SPF 25 za bebe starije od 6 meseci ili Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ ili Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ za decu stariju od godinu dana.

Tražite preparat za negu posle sunčanja za ublažavanje opekotina od sunčevih zraka:

Probajte Eucerin Krem-gel posle sunčanje za zaštitu od alergija.

Imate kožu sklonu alergijama na sunce i tražite preparat za sunčanje sa visokom zaštitom:

Često postavljana pitanja

Koji zaštitni faktor (SPF) mi je potreban?

Faktor zaštite od sunca (SPF) produžava za određeni faktor vreme za koje koža izgori. Na primer, osoba čija koža izgori posle 30 minuta izloženosti suncu bez upotrebe preparata za sunčanje neće izgoreti 300 minuta tokom upotrebe preparata za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 u dovoljnoj količini. Međutim, najbolje je biti izložen suncu do 60% ovog vremena i ne zaboraviti da oštećenja kože mogu da budu prisutna i pre nego što su opekotine vidljive. Dodatno je poznato da nijedan preparat za zaštitu od sunca nema 100% zaštitu.

Zašto su osetljivoj koži potrebni posebni preparati za zaštitu od sunca?

Usled oslabljene barijerene funkcije i zaštite,ovakva koža osetljivija je na dejstvo iritansa. Zato je važno da su preparati za zaštitu od sunca formulisani i ispitani na osetljivoj koži, kao i da njihove osobine odgovaraju posebnim potrebama ovog stanja.

Da li je Eucerin krem-gel za sunčanje za zaštitu od alergije pogodan za malu decu?

Eucerin krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 je posebno namenjen odraslima. Za decu stariju od godinu dana probajte Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ ili Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+. Za bebe starije od 6 meseci probajte Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu sa mikropigmentima SPF 25.

Koja je razlika između mineralnih i hemijskih UVA/UVB filtera i koji treba koristiti?

Hemijski filteri upijaju UV zrake i pretvaraju ih u bezopasnu, neškodljivu toplotu, dok mineralni filteri ostaju na površini kože i odbijaju i raspršuju UV zrake koji dospevaju na površinu kože. Dok se hemijski filteri uopšteno smatraju bezbednim, upotreba mineralnih filtera se preporučuje u slučaju netolerancije na hemijske filtere ili za zaštitu od sunca beba i male dece čija koža je veoma osteljiva.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

Dugotalasni (ultraljubičasti A) UVA sunčevi zraci prodiru duboko pod kožu i uzročnik su oksidativnog stresa na koži. Imaju veću ulogu u dogoročnim oštećenjima kože od sunca i glavni su uzročnik starenja kože ili raka kože. Dodatno, UVA zraci mogu da prouzrukuju polimorfnu svetlosnu erupciju (PLE), takozvanu alergiju na sunce. Nasuprot UVA zracima, kratkotalasni (ultraljubičasti B) UVB zraci, prouzrokuju trenutna i vidljiva oštećenja na koži i dovode do onoga što često zovemo opekotine od sunca. Oni prodiru u kožu pliće od UVA zraka, ali su glavni uzročnici oštećenja DNK.

Koji preparat mogu da koristim za umirivanje već izgorele kože?

Preparat koji preporučujemo posle sunčanja je Eucerin Losion posle sunčanja, ili za kožu sklonu alergijama, Eucerin krema-gel posle sunčanje za zaštitu od alergijunčanja. Ako imate opekotine od sunca, treba da izbegavate dalje izlaganje suncu dok se opekotina ne zaleči. U slučaju ozbiljnih opekotina, konsultujte lekara.

Eucerin zaštita od sunca Vrhunska zaštita od sunca za potrebe vaše kože

Linija Eucerin za zaštitu od sunca nudi sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja izazvnih suncem i preparati za sunčanje su prilagođeni svakom tipu kože. Svi preparati sadrže visoko efikasne, fotostabilne UVA i UVB filtere za zaštitu ćelija kože, a mnogi takođe sadrže i DNK zaštitu. Postoje preparati za sunčanje za lice i telo posebno namenjeni različitim tipovima kože (normalna, suva, masna, sklona aknama). Postoje preparati posebno namenjeni bebama, deci i odraslima. Postoje i preparati za sunčanje pogodni za kožu sa indikacijama kao što su alergija na sunce, koža sa aknama ili sklona aknama i atopijski dermatitis. Sve formulacije imaju laganu teksturu, jednostavne su za nanošenje i brzo se upijaju. Upotrebljeni su isključivo izabrani aktivni sastojci čija efikasnot i podnošljivost je klinički dokazana.

Ukupna ocena
  • (4)
4,5 od 5 poena / 4 komentar
5 Stars
3
4 Stars
0
3 Stars
1
2 Stars
0
1 Star
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Joy,

Jelena

Imam alergiju na sunce i danas sam prvi put isprobala ovu kremu. Nista ne svrbi. Presrecna sam!
Ljilja,

Najbolji !

Imam alergiju vise od 20 godina, neopisivo sam srećna poslednjih 7-8 od kada koristim ovu kremu. Nažalost i neke moje prijateljice su u medjuvremenu dobile alergiju i na moju preporuku pocele da je koriste i prezadovoljne su. Hvala Eucerinu i nemojte da se pokvarite.
Bibika,
Steta sto sadrzi parabene.
Bilja,
Jedina krema koja mi pomaze! Imam alergiju na suce!

Receive the latest content and offers from Eucerin!

Sign up and be the first to know about our exclusive products and ongoing campaigns.