Naučnica u laboratoriji

Pronalaženje rešenja i rad na novim otkrićima

Razumevanje fiziologije i funkcija kože i pronalaženje efikasnih i aktivnih sastojaka ključni su koraci u razvoju inovativne dermokozmetike. To podrazumeva intenzivno istraživanje.
Kombinovanje više naučnih disciplina i istraživanja sa saznanjima dermatologa omogućuju da Eucerin postavlja sopstvene standarde u pogledu savremenih rešenja za negu kože.

Potraga za najefikasnijim aktivnim sastojkom

Šta je to što čini Eucerin preparate za negu kože tako efikasnim? Centralni deo svakog Eucerin preparata je tzv. ključni aktivni sastojak.

Zato što aktivno ublažavanje bora, sprečavanje oštećenja kože izazvanog sunčevim zracima ili borba protiv nedostataka kože zahtevaju moćne formulacije sa efikasnim supstancama. Stoga, kada je u pitanju razvijanje novog preparata, naši istraživački timovi počinju sa označavanjem optimalnog ključnog sastojka koji će delovati na dati problem kože. To nije lak zadatak, jer uključuje intenzivno i naporno istraživanje i ispitivanja koja mogu trajati i po nekoliko godina.

Naučnica gleda kroz mikroskop
Eucerin istraživači tragaju za ključnim aktivnim sastojcima - ključnim delom svakog preparata.
Istraživač drži laboratorijsku posudu
Pronalaženje ključnih aktivnih sastojaka za kožu je glavni cilj svih Eucerin istraživanja.

Ključni aktivni sastojci: ključ poboljšanja kože

Da bi postigli ovaj cilj, više od 500 istraživača kompanije Beiersdorf radi na dekodiranju složenih procesa koji se odigravaju u koži i istraživanju metaboličkih procesa u pojedinačnim ćelijama kože. Efikasni i aktivni sastojci - i oni koji se nalaze u samoj koži i iz drugih izvora - su ključ stimulisanja prirodnih procesa u koži kako bi ona izgledala blistavo i mladalački. Eucerin proizvodi štite i održavaju zdravlje kože.

Temeljna ispitivanja se vrše radi utvrđivanja da li će koža reagovati na aktivni sastojak, koji mora da se uklopi kao ključ u bravu da bi bio delotvoran. Ta supstanca može imati protivupalna svojstva, ubrzavati obnovu ćelija kože kao što se traži od krema protiv starenja, ili se boriti protiv drugih specifičnih problema kože.

Istraživači testiraju kremu
Razvijanje preparata je proces kome se posvećuje značajna pažnja u kompaniji Beiersdorf. Dermatolozi i istraživači sprovode temeljna ispitivanja - za zdravlje i blistavost vaše kože.

Gliko-glicerol

Tehnologija inspirisana otkrićem za koje je dodeljena Nobelova nagrada: Godine 2010, otkriće akvaporina - sitnih vodenih kanala u membranama epidermalnih ćelija - nagrađeno Nobelovom nagradom bilo je inspiracija za inovacije u hidrataciji: aktivni sastojak gliko-glicerol (molekul koji proizvode mikroorganizmi kao što su modrozelene alge) podstiče formiranje novih akvaporina (sitnih vodenih kanala) u ćelijama kože, dajući potporu prirodnoj mreži vlažnosti kože. Pošto je sposoban da poboljša hidrataciju kože, posebno je pogodan za negu suve i veoma suve kože. Nalazi se u linijama preparata Eucerin AQUAporin ACTIVEComplete Repair i Men's Deep Moisture.

Ilustracije hidrirane i dehidrirane kože

Urea

Sredstvo za hidrataciju: Urea je supstanca koja se prirodno nalazi u koži i predstavlja neodvojivi deo njenih prirodnih vlažećih faktora (NMF). Manjak uree dovodi do povećanog gubitka vode, pri čemu je dokazano da klinički suva koža ima 50% nižu koncentraciju uree od zdrave kože. Dopunjavanje kože ureom može značajno nadoknaditi taj manjak. Preparati za negu kože sa ureom mogu nadoknaditi nedostatak tako što povećavaju kapacitet za vezivanje vode, poboljšavajući ili normalizujući stanje suve ili dehidrirane kože. Eucerin je predstavio svoj prvi proizvod sa ureom 1991. godine, koristeći metodu efikasne stabilizacije. Ureu možete naći u preparatima Eucerin Hyal-Urea i Complete Repair.

Hijaluronska kiselina

Aktivni sastojak protiv starenja: Jedinstvena kombinacija hijaluronske kiseline kratkog i dugog lanca deluje na kompletan dijapazon bora, od finih linija do dubokih bora.  Formulacija koja kombinuje ovaj dvojaki pristup takođe sadrži bioaktivni glicin saponin, koji podstiče prirodnu sintezu hijaluronske kiseline*. Tako se povećava glatkoća kože, a fine i duboke bore vidljivo smanjuju. Hijaluronsku kiselinu možete naći (između ostalog) u liniji Eucerin Hyaluron-Filler.

* in-vitro podaci

Ilustracija kože pre i posle korišćenja preparata Eucerin Hyaluron-Filler
Kada aktivni sastojci prodru kroz slojeve kože, ona deluje svežije.

Likokalkon A

Višestruko moćan aktivni sastojak likokalkon A je snažna biološka supstanca dobijena iz ekstrakta korena sladića (Glycyrrhiza inflata) i poseduje nekoliko osobina koje mogu koristiti koži: on deluje antioksidantno, protivupalno i smiruje iritacija. Pravi antioksidansne zalihe u dubljem epidermalnom sloju i nudi dokazanu zaštitu ćelija kože od oštećenja izazvanog slobodnim radikalima stvorenim usled izlaganja sunčevim zracima. Ovaj veoma važan sastojak se koristi u brojnim Eucerin preparatima, kao što je Eucerin za zaštitu kože od sunca, preparatima protiv crvenila, liniji AtopiControl i DermoPURIFYER Dnevna nega.

Pronalaženje novog aktivnog sastojka koji savršeno odgovara uslovima određenim fiziologijom naše kože, kao što je biološka supstanca likokalkon A za Eucerin, je teško koliko i pronalaženje igle u plastu sena.

Dr Sci. Rajner Volber, rukovodilac Eucerin Odeljenja za istraživanje i razvoj

Naše istraživanje

 1. Ilustracija ruke i lupe

  Razumevanje kože: Želimo da održimo vašu kožu zdravom i blistavom - saznajte više o ovoj posvećenosti i strasti. Saznajte više

 2. Ilustracija laboratorijske posude i mikroskopa

  Pronalaženje rešenja: Tragamo za optimalnim i najboljim - jer vaša koža to zaslužuje.

 3. Ilustracija dve posude sa preparatima

  Razvijanje preparata: Saznajte kako formulacija postaje preparat. Saznajte više

 4. Ilustracija čoveka sa stetoskopom

  Bezbednost i efikasnost: Kako Eucerin može da garantuje bezbedan i preparat koji koža dobro podnosi? Saznajte ovde!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter