Šta se krije iza nauke – Linije preparata Eucerin DermoDENSIFYER

Prikaži više

Kako starimo, struktura naše kože se menja. Jedna od tih promena je gubitak čvrstine i elastičnosti kože. Ova pojava, najčešća kod žena posle menopauze, dovodi do tanje, opuštenije i osetljivije kože. Kako koža gubi svoj oblik, tako bore postaju dublje i koža može delovati beživotno i bledo.

Hemijski pilinzi predstavljaju uobičajen tretman kod gubitka elastičnosti. Mada daju dobre rezultate, taj postupak može biti agresivan za nežnu kožu koja stari, često postoje neželjeni efekti i pacijentu može biti potrebno vreme za oporavak.

Linija preparata Eucerin DermoDENSIFYER klinički dokazano pomaže i jača kožu koja stari i umanjuje gubitak elastičnosti i čvrstine kože.

Poreklo Eucerin DermoDENSIFYER linije preparata

Spoj između gornjih i srednjih slojeva kože (epidermisa i dermisa) sastoji se od papila. Papile snabdevaju gornje slojeve kože vitalnim hranljivim sastojcima i kiseonikom. Kako starimo,  papile se sužavaju i brojčano smanjuju. To dovodi do gubitka čvrstine kože.

Beiersdorf sedište u Hamburgu, u Nemačkoj.
Eucerin tim za istraživanje i razvoj ima veliku ekspertizu - 125 godina iskustva.

Eucerin je želeo da stvori efikasnu liniju preparata protiv gubitka čvrstine kože. Zato, koristeći 125 godina ekspertize u nezi kože i istraživanju, Eucerin stručnjaci za negu kože krenuli su u potragu za aktivnim sastojcima koji pomažu obnavljanje kože i koji bi se mogli koristiti svakodnevno i u kombinaciji sa drugim aktivnim sastojcima. Inspirisani hemijskim pilinzima, ali uz stalno vođenje računa o osetljivosti kože koja stari, cilj im je bio da stvore visoko tolerantnu formulaciju za jačanje kože i obnovu njene elastičnosti, kao i za poboljšanje blistavosti i teksture.

Eucerin tim za istraživanje i razvoj je počeo sa arktinom, prirodnim aktivnim ekstraktom iz ploda čička: "Otkrili smo da, nanet na kožu, snažno podstiče prirodni proces obnave", objašnjava dr Andrea Šolerman, Eucerin klinički savetnik. "Pored pokretanja obnove oštećenog vezivnog tkiva, arktin takođe ubrzava obnovu struktura koje daju volumen i  mladalački izgled kože. Prednosti arktina bile su upravo ono što smo tražili za poboljšanje kako čvrstine i elastičnosti kože, tako i istanjene strukture kože koja se javlja u ovom životnom dobu."

Mlađa koža:jasna građa vezivnog tkiva kože sa velikom količinom kolagena.
Starija koža: manje jasna građa vezivnog tkiva kože sa velikom količinom kolagena.

Ali samo arktin ne bi bio dovoljan za jačanje i potporu kože koja stari.

"Imali smo obećavajuće rezultate u laboratoriji sa određenom vrstom peptida, poznatom kao peptid familije štitonoša. Pokazivao je znake efekta jačanja unutrašnje strukture kože, koja prirodno slabi u koži tokom i posle menopauze", kaže dr Šolerman, dodajući: "Visoko efikasne peptidne komponente kao što je ova mogu značajno poboljšati strukturu vezivnog tkiva kože."

Formulacija koja je sadržala i peptide familije štitonoša i arktin postigla je najimpresivnije rezultate u probnoj fazi. Ova formulacija jača strukturu kože, dajući joj mladalački, blistaviji izgled. Dr Šolerman zaključuje:

Ne možemo da vratimo vreme unazad, ali možemo da pomognemo svakoj ženi da očuva mladalačke osobine svoje kože.

Impresivni rezultati za formulaciju preparata

Volonteri su učestovali u nizu ispitivanja efikasnosti linije Eucerin DermoDENSIFYER.

U jednom istraživanju, 31 žena starosti od 45 do 65 godina primenjivala je novu formulaciju dvaput dnevno tokom 4 nedelje. Eucerin je potom upotrebio tehnike laserskog skeniranja kako bi izmerio uticaj formulacije na papile: "Primetili smo značajno povećanje gustine papila zahvaljujući poboljšanom i gušćem kožnom tkivu", kaže dr Šolerman. Tehnologija optičke koherentne tomografije (OCT) je takođe korišćena za skeniranje kože i pokazala je "značajno povećanje gustine epidermisa" u celom uzorku.

Meri se veličina ćelija kože u rožnatom sloju.
Uz redovnu upotrebu linije Eucerin DermoDENSIFYER, žene kažu da im je koža jača i elastičnija.

U drugoj studiji, Eucerin je testirao uticaj nove formulacije na brzinu obnavljanja kože. To je urađeno merenjem veličine ćelija kože u rožnatom sloju (površinski sloj kože). Kako objašnjava dr Šolerman: "Stanje ćelija kože u rožnatom sloju je indikator vremena obnavljanja kože. Što su ćelije veće, to je duži period obnavljanja. U svakom od tih intervala primetili smo značajno smanjenje ćelija, što je ukazivalo na brže obnavljanje."

Efekat na bore je takođe ispitan u svim studijama uz pomoć digitalnog skeniranja i tehnika fotoevaluacije. Uočeno je upadljivo smanjenje dubine bora na čelu i oko očiju, nosa i usta.

"Sa ovako ohrabrujućim rezultatima, uvereni smo da će žene, uz redovnu upotrebu linije Eucerin DermoDENSIFYER, imati jaču, zdraviju, elastičniju i otporniju kožu."

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku